BUFET SELERA RAMADAN DI PWTC | RIVERSIDE RESTAURANT 2018

by - Ahad, Mei 06, 2018

MEDIA BUFET SELERA RAMADHAN DIPWTC
RIVERSIDE RESTAURANT (16 APRIL 2018)



ULAM-ULAM DAN SALAD
DAUN CEYLON, ULAM RAJA, KACANG BOTOL, PETAI, TOMATO, TIMUN, DAUN PEGAGA, JERING, TERUNG PIPIT, BENDI, JANTUNG PISANG, PUCUK UBI, TENGGEK BURUNG, DAUN GAJUS (8 JENIS) 

KEROPOK 
KEROPOK UDANG, KEROPOK IKAN, PAPADOM, KEROPOK SAYUR, KEROPOK MALINJA, REMPEYEK

IKAN MASIN 
IKAN KURAU, IKAN TENGGIRI, BULU AYAM, GELAMA, KEMBUNG, TALANG, 
TELUR MASIN

JERUK-JERUK 
BETIK, MANGGA, SENGKUANG, KEDONGDONG, CERMAI, SALAK, KELUBl, JAMBU BATU 

SAMBAL AND DRESSING
SAMBAL BELACAN, CILI KICAP, BUDU, CENCALUK AIR ASAM, SAMBAL TEMPOYAK, SAMBAL MANGGA, SAMBAL NENAS, SAMBAL BACANG, PICKLED LEMON, PICKLED MIXED VEGE, 1000 ISLAND, FRENCH AND ITALIAN DRESSING 

SAMPINGAN 
ACAR RAMPAI, ACAR BUAH, PAJERI NENAS, TAUHU SUMBAT, SAMBAL TEMPE & KACANG PULUT KUNING, LEMANG, KETUPAT UBl & KELEDEK REBUS, SERUNDING AYAM & DAGING, RENDANG AYAM, RENDANG DAGING, IKAN MASIN, SAMBALTUMIS IKAN BILIS 

KERABU 
KERABU SOTONG, KERABU MANGGA, KERARU AYAM, KERABU DAGING, KERABU TAUGE, KERABU UDANG, KERABU BETIK MUDA, KERABU JANTUNG PISANG, KERABU PARU, KERABU NENAS, KERABU HATI, KACANG BOTOL, KERABU PERUT (10 JENIS)

HIDANGAN PANAS 
NASI PUTIH
AYAM KAMPUNG GORENG KUNYIT 
DAGING GULAI KAWAH 
IKAN PATIN MASAK TEMPOYAK 
DAGING RENDANG TOK 
KAMBING GORENG BEREMPAH 
SIPUT SEDUT MASAK LEMAK CILI PADI 
SOTONG MASAK KARI NENAS 
UDANG SAMBAL PETAI 
SAYUR PUCUK UBI LEMAK TEMPOYAK 
SAYUR PUCUK PAKU GORENG BELACAN 



GERAI 1 
BUBUR LAMBUK
SUP CENDAWAN
3 JENIS ROTI / MENTEGA
SUP TULANG LEMBU DALAM PERIUK BESAR
SUP TULANG KAMBING DALAM PERIUK BESAR
KICAP PEDAS, DAUN SUP, DAUN BAWANG

GERAI 2 (MASAKAN TEMPATAN)
KUETIAU, MIHUN, MIKUNING, 
MI LAKSA (2 JENIS)
KUAH TOM YAM, KUAH LAKSA, KUAH MI KARI, 
KUAH MI BANDUNG, KUAH MI REBUS 
DAGING, UDANG, AYAM, SOTONG, FISH BALL, FISH CAKE, SAWI, KANGKUNG, TAUGE, BAWANG GORENG, CILI POTONG, CILI PADI, CILI JERUK

GERAI 3 (MASAKAN CINA)
NASI AYAM DENGAN KONDIMEN, CILI SOS, SUP, HALIA KISAR, KICAP PEKAT

GERAI 4
ROTI CANAI DAN MURTABAK DENGAN KARI, DAL DAN SAMBAL

GERAI 5 (MASAKAN TEMPATAN)
PISANG GORENG, CUCUR UDANG, CUCUR PISANG, KELADI, CEMPEDAK, KELEDEK, KEROPOK LEKOR, POPIA, KARIPAP, SAMOSA, CUCUR KURMA, UBI, CUCUR IKAN BILIS, SOS CILI, KICAP CILI, SOS CILI THAI 

GERAI 6 (MASAKAN MELAYU)
IKAN GORENG BERTEPUNG KEMBUNG, BAWAL CERMIN, SELAR, KUNING, KERISI, BOLOS, BELANAK, SARDIN (PILIH 3 IKAN ), SAMBAL ASAM PEDAS, SAMBAL KICAP PEDAS, CILI SOS, TOMATO SOS

GERAI 7 (MASAKAN TEMPATAN)
MI GORENG, KUETIAU GORENG, MIHUN GORENG, NASI GORENG, CILI JERUK,
CILI PADI, KICAP

GERAI 8 (MASAKAN MELAYU)
SATE AYAM, SATE LEMBU, SATE KAMBING  DAN SATE PERUT 
KUAH KACANG, TIMUN, NASI HIMPIT, BAWANG

GERAI 9 (MASAKAN MELAYU)
NASI KANDAR - KARI KEPALA & ISI IKAN TENGGIRI, SAMBAL SOTONG, TELUR DADAR, ACAR MENTAH, BENDI CELUR, CILI HIJAU, PAPADUM

GERAI 10 (MASAKAN MELAYU)
NASI KERABU DENGAN KONDIMEN - TELUR MASIN, IKAN MASIN, BUDU, IKAN GORENG CELUP TEPUNG, HIRISAN ULAMAN, SAMBAL CILI, SERUNDING IKAN, LADA SOLOK, KEROPOK IKAN

GERAI 11 STESEN 'CARVING' (MASAKAN BARAT)
ROASTED WHOLE LAMB WITH BLACK PEPPER SAUCE AND MUSHROOM SAUCE

GERAI 13 (SEJUK)
BUAH-BUAHAN
(POTONG A LA MINUTE)

GERAI 14
MANISAN & PENCUCI MULUT (MELAYU)
8 JENIS KUIH MUIH MELAYU, 3 JENIS BUBUR MANIS, TAPAI UBI, TAPAI PULUT, 
4 JENIS KURMA, ANEKA BISKUT MELAYU, DODOL, WAJIK, BAULU

GERAI 15
MANISAN & PENCUCI MULUT STALL (BARAT)
5 JENIS KEK, 4 JENIS PAI, ANEKA JELI, MOUSSE & PUDDING, ANEKA BISKUT, PUDING ROTI

GERAI 16 (MINUMAN PANAS)
TEA TARIK/ NESCAFE TARIK/ KOPI/ TEH

GERAI 17 (MINUMAN SEJUK)
AIR TEBU, AIR MATA KUCING, AIR SIRAP, AIR BARLI


UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN ATAU PEMBELIAN BAUCER BUFET SELERA RAMADHAN @PWTC, PARA PELANGGAN BOLEH TERUS KE KAUNTER TEMPAHAN DI ARAS2, PWTC YANG DIBUKA DARI PUKUL 9.00 PAGI HINGGA 5.00 PETANG ATAU BOLEH MENGHUBUNGI 
RESTORAN RIVERSIDE DI TALIAN 03-2614 6701/ 6702 ATAU 03-2614 6262

Portal Rasmi : www.pwtc.com.my

You May Also Like

0 PEMBERI ULASAN